Foredrag

Pårørende efterlyses

Siden 2011 har jeg holdt 23 foredrag i hele landet om skæbnerne bag nogle af de efterlysende dødsannoncer. Under foredraget får tilhørerne indblik i hvem, der gemmer sig bag de så tilsyneladende triste enslydende annoncer. De hører om den ensomme lidt sære mand, som blev svigtet af alle, da han blev syg. De kommer forbi københavnske værtshuse, hvor tonen kan være rå, men hvor der også er et fint sammenhold, og de bliver bekendt med den nydelige ældre kvinde, som overlevede alle i sin omgangskreds. Man får også indsigt i hvordan præsterne takler en bisættelse, hvor ingen møder op, og der fortælles om den begravelse hvor over 100 personer deltog. De 11 skæbner giver kort sagt et billede af ensomhed, svigt og ligegyldighed, men også af sammenhold, livsglæde og kærlighed.

Tre stærke kvinder i guldaldertiden

I 2012 tilføjede jeg foredraget “Tre stærke kvinder i guldaldertiden”, som handler om veninderne Kamma Rahbek, Charlotte Schimmelmann og Friederike Brun. Under foredraget bliver tilhørerne taget tilbage i tiden til Kammas kageborde på Bakkehuset, til Friederikes overdådige traktementer på Sophienholm og til Charlottes ligeså overdådige (og konkurrerende) arrangementer i hjemmet i Bredgade (Odd Fellow Palæet). Ved Kammas saloner var der fokus på de åndfulde samtaler mens der hos de to andre kvinder også var kunstneriske indslag som dramatisering, oplæsning samt musiske opførelser. Blandt gæsterne var bl.a.: Adam Oehlenschläger, der var gift med Kammas søster Christiane, H.C. Andersen, Jens Baggesen, N.F.S. Grundtvig og Bertel Thorvaldsen. Oehlenschläger og Baggesen var dog ærkefjender, så det var meget vigtigt, at de to ikke blev inviteret samtidig.

Foredraget bliver krydret med lidt personlige familieanekdoter, da foredragsholderen er tiptiptiptipoldebarn af Friederike Brun.

Oldemors nodebog

I efteråret 2014 kommer foredraget “Oldemors nodebog”, der er en kombination af foredrag og musik baseret på den nodebog, som tilfældigt blev fundet på et loft i efteråret 2013. Bogen blev givet til min oldemor Margrethe Krüger af hendes spillelærerinde i 1893, da hun var 16 år gammel. Tretten år senere dør Margrethe under mystiske omstændigheder, der ikke skal røbes her. Foredraget udføres i samarbejde med en klassisk pianist – nærmere info følger!

Info

Alle foredrag varer ca. 2 timer incl. pause og spørgsmål alt efter behov

Bookning

Bookning af foredrag kan foregå ved at kontakte mig på: ida_holst@yahoo.com

eller hos følgende bookingbureauer:

www.bookingnet.dk

www.artebooking.dk